Thorn lån

Thorn är en av Sveriges mest populära lånegivare för så kallade blanco lån, dvs. lån som tas utan säkerhet. De är en lånegivare värd att överväga om du behöver ta ett lite mindre blanco lån på upp till 25 000 kronor. (Större lån än så är nämligen inte möjliga hos Thorn)

Thorn lån har blivit populära eftersom det är lätt att ansöka om dem, ingen ställer några frågor gällande vad du ska ha lånet till (så du kan låna till precis vad du vill) och eftersom du själv i stor utsträckning kan påverka hur mycket du ska betala tillbaka på lånet, genom att själv kunna välja återbetalningstid och så vidare.

Det finns dock några saker som kan vara bra att veta om Thorn lån när man ska försöka avgöra om ett lån av dem kan passa just dig eller inte. Här kommer en lista på de viktigaste av dem:


Hur mycket kan man låna?

De lånebelopp som du kan ansöka om av Thorn är just nu:
5 000 kronor
10 000 kronor
15 000 kronor
20 000 kronor
25 000 kronor.

Vilka återbetalningstider kan man välja mellan när man ska ta ett Thorn lån?

De möjliga återbetalningstider som du kan välja är för närvarande:
12 månader, dvs. ett år
24 månader, dvs. två år
36 månader, dvs. tre år
48 månader, dvs. fyra år
Samt 60 månader.

Hur ansöker man om ett Thorn lån?

Detta gör du enkelt via Thorns hemsida. Där finns nämligen ett färdigt ansökningsformulär som du fyller i, och sedan får du snabbt svar gällande om lånet blivit beviljat eller inte.

Om företaget Thorn

Om du inte är bekant med företaget Thorn sedan tidigare så kan det vara bra att veta att det är ett i grunden österikiskt företag som grundades redan på 1940-talet, men som varit verksamt i Sverige sedan 1969. Från början bedrev Thorn endast uthyrning av hemelektronik, och det är främst som ett uthyrningsföretag av just hemelektronik som man kanske inte har råd att köpa kontant som de är kända i Sverige idag. Sedan några år tillbaka bedriver de dock även finansiell verksamhet, i form av utlåning direkt till kund, utan köp av elektronik.

Thorn har med andra ord bedrivit verksamhet i Sverige redan länge och har ett mycket gott rykte. De har även ett callcenter som du kan ringa till helt gratis om du har några frågor, antingen om Thorn lån eller något annat.