Meny Stäng

Låna 10000

Ett vanligt misstag som många som inte intresserar sig allt för mycket för sin privatekonomi gör är att ha många små lån och krediter. Krediter man ständigt betalar av på men inte tycks bli av med. Detta leder nämligen till onödigt höga kostnader, för i de flesta fall finns det ingen anledning alls att ha massor med smålån skräpande. Istället är i princip alltid bättre att ha ett stort lån istället, om det bara är möjligt.

Låna 10000 kronor online:

Varför säger vi det?

Det säger vi eftersom mindre lån än 10000 i princip alltid har högre räntor än stora lån. Ju mindre man lånar, desto högre brukar räntan vara. Det är ju t.ex. därför som snabblån anses vara så dyra. Har man då inte bara ett enda lån, utan flera, med en hög ränta, säger det sig egentligen självt att detta kommer att bli dyrare än att ha ett enda större lån.

Ju större lånen är, desto bättre ränta kan man nämligen ofta förhandla till sig. Eller till och med få med automatik, för många större lån har en lång löptid och ingen känner väl för att betala höga räntor under flera år?

Låna 10000 kronor

Vad ska man då göra om man har massor med små lån och krediter som man tror är dyra?

Då ska man för det första börja med att ta reda på hur mycket man egentligen lägger ned i räntekostnader på dessa lån varje månad. De flesta som har många små lån har ingen koll på detta och det är därför svårt för dem att förstå hur mycket det egentligen kostar dem helt i onödan att ha massa små lån. För att du ska förstå hur mycket du kan spara på att ha ett stort banklån istället. Och för att du ska undvika att dra på dig många små lån igen i framtiden rekommenderar vi därför verkligen att du gör detta. Ofta vill man låna direkt för att man behöver pengarna direkt.

Din totala låneskuld

När du väl vet detta, samt hur stor din totala låneskuld är idag. Dvs. hur mycket du har lånat av varje långivare och har kvar att betala av på denna skuld, kan du börja titta på stora lån istället. Din målsättning bör då givetvis vara att hitta ett stort lån som är så billigt som möjligt, för att få ned sina lånekostnader så mycket som möjligt.

Ansök om ett lån online

När du hittat ett nytt, stort lån som du anser vara förmånligt, ansöker du helt enkelt om detta. Om det blir beviljat, betalar du av alla dina gamla lån med hjälp av det nya lånet. Talar man om för den nya långivaren att man ska betala av små lån med hjälp av det nya, större lånet, kan det ofta vara lättare att få det beviljat. Den nya långivaren kan då även i vissa fall hjälpa dig med lösen av dina gamla lån, men inte alltid. Detta är det dock värt att fråga om åtminstone.

Recension:
Låna 10000 kr
Betygsatt av: Iumab.se
Betyg: 4.5/5
Dela sidan med dina vänner