Meny Stäng

Jämför sms lån

Jämför smslån

Att ta ett smslån för att täcka ett tillfälligt behov behöver inte alls vara en dålig idé. Det förutsätter dock att du agerar som en medveten konsument och gör ordentliga jämförelser innan du ansöker om något lån. Jämför sms lån för att hitta de aktörer som erbjuder de bästa villkoren och de lägsta räntorna. På så sätt kan du få ett snabbt litet lån som inte påverkar din ekonomi mer än absolut nödvändigt.

Så gör du en bra jämförelse

Hur bör du då göra om du vill jämföra olika alternativ på snabblånmarknaden? Vad är det du bör titta efter och vilka siffror är viktiga? Först och främst behöver du förstås ha bestämt dig för vilket belopp det är du behöver låna. I och med denna vetskap kan du snabbt filtrera bort de aktörer som inte erbjuder smslån i just den storleksklassen. Det gör att du snabbare kan jämföra de alternativ som kvarstår. Men vad är det då du bör titta på och jämföra?

Ta en snabb titt på den effektiva räntan

Den effektiva räntan är alltid bra att ta en titt på i lånsammanhang. Fördelen med denna siffra är att den visar den sammantagna bilden av räntekostnad, uppläggningsavgift, avikostnader och eventuellt övriga kostnader. Du får alltså en snabb och enkel sammanställning över hur lånet står sig jämfört med andra kostnadsmässigt. Vad du dock bör notera i sammanhanget är att den effektiva räntan kalkyleras med ett årsperspektiv. Eftersom de flesta smslån löper över kortare tid blir den inte fullt lika relevant som för större lån. I och med att samma sak gäller för alla smslån av samma storlek får du dock en viss vägledning kring om den effektiva räntan är högre eller lägre än för de andra alternativen. Ta därför en titt, men fäst dig inte enbart vid detta. Det kan dock vara en väldigt god idé att om möjligt välja bort lån med uppläggningsavgift och andra dyra kostnader. Om du hittar ett smslån helt fritt från andra kostnader än ränta, kommer det att vara gynnsamt för dig.

Ta en snabb titt på den effektiva räntan

Titta på tiden för återbetalning samt möjlighet till förlängning

Något som också är bra att jämföra och granska är tiden för återbetalning. Hur lång tid har du på dig att betala tillbaka pengarna du lånar? Ska de betalas tillbaka inom 30 dagar, eller kan du dela upp och amortera över flera månader? Finns det möjlighet att förlänga perioden om det skulle behövas? Allt detta är faktorer som kan ha stor betydelse. Det finns inte nödvändigtvis något rätt eller fel. Vissa vill helst betala av hela beloppet så snabbt som möjligt, medan andra hellre vill kunna dela upp beloppet och betala en mindre summa under flera månader. Fundera över vad som är viktigt för dig, och se till att hitta ett snabblån som ger dig de bästa möjligheterna.

Jämför typer av lån

Det är också bra att känna till att det finns flera typer av smslån. Dels finns de klassiska snabblånen som betalas ut i form av ett engångsbelopp, dels finns kontokrediter som du kan plocka av när du behöver, tills kreditgränsen är uppnådd.

Dela sidan med dina vänner