Meny Stäng

Freedom finance

Freedom Finance är ett fristående bolag som samlat en mängd olika långivare under ett och samma tak. De har mångårig erfarenhet av privatlån, bostadslån och lån till personer som tidigare haft svårt att få igenom ett banklån på grund av bristande kredithistoria.

Låna pengar hos Freedom Finance:

Mer om Freedom Finance

Företaget startade år 2003 och har sitt säte i Ängelholm med ca. 50 anställda, men finns nu även i England, Irland, Spanien, Norge, Danmark och Finland. Majoritetsägare i Freedom Finance Group är det amerikanska investeringsbolaget JZ International. Freedom Finance Plc startade egentligen sin verksamhet redan 1983 i Manchester, England då företaget hette Wilmslow Financial Services och är nu en av Englands största låneförmedlare.

Freedom Finance:s affärsidé bygger på att de ska kunna bevilja lån för den som har eller har haft betalningsanmärkningar, för den som nyligen flyttat till Sverige och saknar kredithistoria, för den som inte kan visa upp bevis på fast anställning utan kanske bara har projektanställning, för den som är nyskild och under en kortare tid behöver finansiera dubbelt boende. Kort sagt, för den som inte blir beviljad ett lån från sin egen bank. Det erbjuder däremot inte smslån, men det finns det många andra aktörer som gör.

När du ansöker om ett lån från Freedom Finance görs allt via internet, ansökan görs på deras hemsida och inom några dagar får du ett besked om du blivit beviljad ett lån eller ej. När du gjort en låneansökan tar de emot den och en erfaren lånehandläggare tar då hand om ditt ärende och letar upp den långivare på marknaden som passar bäst för dig, dina behov och din situation. Den största skillnaden mellan Freedom Finance och andra liknande aktörer på marknaden, där du ansöker om privatlån direkt på internet är att du kan ringa direkt till deras kundtjänst och tala med en erfaren lånehandläggare, precis som på din vanliga bank med generösa öppettider.

Privatlån

På Freedom Finance kan du ansöka om ett privatlån på upp till 550 000 kr utan säkerhet och med deras ”allt-i-ett lån” kan du samla alla dina gamla dyra krediter och skulder på en och samma plats. Freedom Finance lägger sig inte i vad du använder pengarna till, om du ska bygga om huset, köpa bil eller resa jorden runt. Du kan lägga upp återbetalningen på 1 år eller 15, beroende på din egen situation samt teckna ett fördelaktigt och tryggt låneskydd.

Bostadslån

Hos Freedom Finance kan du ansöka om ett mycket fördelaktigt bostadslån för att lägga om ditt gamla huslån, för att köpa nytt hus eller bygga om i ditt gamla. Du kan låna upp till 95% i bottenlån.

Freedom finance kan hjälpa den som tidigare fått negativt svar på sin låneansökan från andra aktörer. Men de generella villkoren för ett privatlån är att du är minst 18 år gammal, att du har en fast inkomst på 100 000 kronor per år, att du har fast boende och är mantalsskriven i Sverige och att du inte har något skuldsaldo hos kronofogden (obetalda skulder). Maximalt lånebelopp är 350 000 kronor och det måste blivit helt återbetalat inom 15 år. Kan du inte uppfylla dessa krav är det svårt att hitta en långivare på marknaden som kan tänkas bevilja ett banklån. Räntan varierar beroende på vilken långivare som passat bäst för dig. Uppläggningsavgift ligger på mellan 0-775 kronor beroende på val av långivare och aviavgift är 0 kronor till 35 kronor, även det beroende på val av långivare.

Handlingar vid bostadslån

Vid köp av villa, bostadsrätt eller fritidshus behöver Freedom Finance ha kopia av köpeavtalet med underskrift från både köpare och säljare, de behöver en objektsbeskrivning och mäklarens kontoförande bank samt klientmedelskonto där lånebeloppet ska sättas in.

Dela sidan med dina vänner